Allergener

Hennings Konditori

För dig med med allergier eller överkänslighet

På Hennings Konditori gör vi våra recept från grunden och  har därmed möjligheten att tillverka våra bakverk och bröd utan några onödiga tillsatser och allergener. För dig med allergier eller överkänslighet erbjuder vi flertalet olika alternativ av bakverk som är tillverkade utan dessa allergener.

För att minimera risken för kontaminering har vi väldigt tydliga rutiner och föreskrifter kring hur vi arbetar med vår tillverkning. Våra duktiga bagare och konditorer är givetvis väldigt nogranna med hanteringen av både råvarorna och redskapen där rengöring och städning är av största betydelse.

Vi städar extra noga innan tillverkning, tar hänsyn till hanteringen och utesluter kontakt med andra livsmedel. Vi packar produkten direkt för att minska risken för kontakt även efter tillverkning.

Notera att tillverkningen av våra bakverk sker inom en och samma produktionslokal. Vi kan/får därmed dessvärre inte garantera till 100% att det inte finns spår av allergener även om receptet säger det. Så ändock om risken för kontanimering är minimal, finns den.

Nedan presenteras våra symboler för de olika allergenerna, vilket vi också presenterar på våra produktsidor för specifikt tårtorna.

Har du några frågor eller funderingar kring allergier eller kombinerade allergier är du varmt välkommen att kontakta oss direkt på 0470-711 510.

Allergener

Tårtor

symbol allergener laktos

Laktosfri

Tårtbotten bakas utan tillsatta laktosprodukter. Laktosfri grädde används. Spår av kan förekomma.

symbol glutenfri

Glutenfri

Tårtan görs på tårtbotten tillverkad av inköpt glutenfritt mjöl. Tårtan är bakad i miljö där vanligt icke glutenfritt vetemjöl förekommer och kan därför inte garanteras att vara helt glutenfri.

allergener symbol ko

Mjölkfri

Tårtbotten bakas utan tillsatt mjölkprotein. Vi använder oss av havre eller soyagrädde.
Spår av kan förekomma.

Öppettider:

Vardagar & helg
Mån-fre: 06.30 - 17.00
Lör: 8.00 - 16.00
Sön: Stängt

Allergener:

Läs mer här

Öppettider helgdagar

Julafton – stängt
Juldagen – stängt
Annandag jul - stängt
Nyårsafton 09-13
Nyårsdagen – stängt
Trettondagen – stängt
Långfredag 10-14
Påskafton 8-16
Påskdagen - stängt
Annandag påsk - stängt
Första maj – stängt
Kristi himmelsfärd – stängt
Nationaldagen 6 juni – stängt

Besök oss

Storgatan 59
352 36 Växjö
Se karta

Följ oss på sociala medier

Share This